Ads Top

Eneco gaat kosten herverdelen van teruggeleverde energie

Eneco wil de terugleverkosten voor zonnepanelen niet langer volledig verdelen over alle klanten, maar doorberekenen aan klanten met zonnepanelen. In eerste instantie met een verhoging van het maandelijkse vastrecht bij het afsluiten van een nieuw stroomcontract voor klanten met zonnepanelen. In de zomer wordt deze vastrechtverhoging vervangen voor een tarief waarbij klanten per teruggeleverde kilowattuur (kWh) gaan betalen.

Tot de invoering van het tarief per teruggeleverde kWh, geldt dat klanten met zonnepanelen die een nieuw stroomcontract afsluiten bij Eneco 6 euro meer vastrecht per maand gaan betalen. Daarnaast ontvangen zij voortaan een terugleververgoeding van 5 cent per kWh voor stroom die zij netto terugleveren.

Ondanks de extra kosten die nu ontstaan voor huishoudens met zonnepanelen, blijft het nog steeds interessant om te investeren in zonnepanelen en bij te dragen aan de energietransitie, stelt het bedrijf. De terugverdientijd is relatief kort in vergelijking met de levensduur van de panelen. Daarbij geldt dat je terugleverkosten kunt beperken door zoveel mogelijk de opgewekte stroom ook direct te verbruiken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.