Ads Top

Ook Vattenfall introduceert dynamisch energiecontract

Ook Vattenfall biedt onder de noemer FlexPrijs een dynamisch energiecontract aan waarvan het tarief meebeweegt met de dagelijkse beursprijzen van stroom en gas. Hiermee kunnen klanten hun eigen energieverbruik afstemmen op de beursprijzen en hun verbruik inplannen op het voordeligste moment van de dag.

Met FlexPrijs bewegen de tarieven mee met de prijs op de dagvooruitmarkt voor energie. Dat is de markt waar vandaag de prijs wordt bepaald voor de elektriciteit en het gas van morgen. Klanten betalen tarieven op basis van de uurprijs voor stroom en de dagprijs voor gas. Op vattenfall.nl en via de Vattenfall-app zien zij de stroom- en gasprijzen voor de volgende dag.

Jolanda Bakker, directeur Marketing & Sales bij Vattenfall, benadrukt dat klanten goed moeten nadenken of FlexPrijs voor hen geschikt is: 'Als de inkoopprijzen stijgen, bijvoorbeeld door een strenge winter, dan voel je dat direct in je portemonnee.'

FlexPrijs is vanaf nu af te sluiten en beschikbaar voor consumenten en het midden- en kleinbedrijf zonder zonnepanelen. Huishoudens en bedrijven met zonnepanelen kunnen naar verwachting op termijn ook gebruikmaken van het FlexPrijs-contract. Voor FlexPrijs is wel een slimme meter nodig.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.