Ads Top

Subsidie voor zonnepenalen op maatschappelijk vastgoed blijft mogelijk na kritiek Holland Solar

Demissionair Minister Hugo de Jonge heeft besloten dat zonnepanelen toch binnen de subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) vallen.

In de conceptversie van de wijziging van de regeling waren zonnepanelen eerder verdwenen, waardoor het voor eigenaren van maatschappelijk vastgoed, bijvoorbeeld scholen en sportcentra, niet meer mogelijk was om subsidie aan te vragen voor de installatie van zonnepanelen. Holland Solar heeft hier kritisch op gereageerd. ‘'We zien dat  zonnepanelen een belangrijke rol spelen in de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed. Met zonnepanelen kunnen bijvoorbeeld scholen besparen op hun energierekening, omdat ze de energie die ze opwekken met hun panelen direct zelf kunnen gebruiken. Het is essentieel dat ze daarom betaalbaar worden gemaakt via de DUMAVA'.

In tegenstelling tot eerdere jaren, is er een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden om in aanmerkingen te komen voor de DUMAVA. Zo moeten de zonnepanelen en PVT-panelen een vermogen tussen 15 en 55 KWp hebben en moet de installatie aangesloten op een kleinverbruiksaansluiting. Daarnaast is het maximumsubsidiebedrag verlaagd van 2,5 naar 1,5 miljoen euro. Deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat er meer ruimte komt voor kleinschalige aanvragers, die nu vaak door snelle uitputting van het subsidiebudget zien dat hun aanvraag afgewezen wordt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.