Ads Top

Praat mee over spelregels windenergie tijdens Dag van de Wind

Als er meer windturbines komen in het zuiden van Haarlemmermeer, wat vindt de omgeving dan belangrijk? Die vraag staat centraal in het participatietraject Wind op Land. Daarom organiseert de gemeente op zaterdag 16 maart de Dag van de Wind in Buitenkaag, waar iedereen welkom is om in gesprek te gaan, themasessies bij te wonen en vragen te stellen. Ook kan men nu alle informatie vinden op het online platform Wind op Land.

Op zaterdag 16 maart is er van 10.00 tot 16.30 uur een uitgebreid programma in Dorpshuis de Ontmoeting (Hoofdweg Oostzijde 2038, 2158 MC Buitenkaag) en basisschool St. Willibrordus in Buitenkaag. Er is een informatiemarkt met verschillende standhouders en gedurende de dag zijn er korte gesprekken met experts.

Er staan nu zeven windturbines in Haarlemmermeer-Zuid. Het is mogelijk dat hier meer windturbines bij komen. Als een initiatiefnemer een aanvraag doet voor een windpark, neemt de provincie Noord-Holland hierover een besluit. De gemeenteraad van Haarlemmermeer wil weten wat inwoners en andere betrokkenen belangrijk vinden als er een windpark komt. En hierover spelregels maken als aanvulling op de bestaande wetten en regels. Dit zijn dan de voorwaarden waarop betrokkenen vinden dat er een eventueel windpark kan komen. Deze spelregels worden vastgesteld door de gemeenteraad. En als een advies meegegeven aan de provincie. “We gaan met elkaar in gesprek en stellen samen spelregels op die later in een peiling worden voorgelegd” aldus wethouder Charlotte van der Meij. “De raad stelt de spelregels vast en verzoekt de provincie deze mee te nemen in hun beoordeling.”

Naast de informatiemarkt zijn er themasessies over natuur, gezondheid, impact op ruimte en lokaal eigenaarschap. Tijdens de themasessies legt een expert uit wat het thema inhoudt, welke regels er al zijn en welke ruimte er is voor spelregels. Daarna gaan we met elkaar in gesprek. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de themasessies. De sessies worden ’s ochtends en ’s middags georganiseerd, waardoor je aan alle vier verschillende themasessies kunt deelnemen.

Via www.windoplandhaarlemmermeer.nl kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de themasessies en meer informatie vinden over de Dag van de Wind. Bovendien is dit de plek waar men zich nu al kan inlezen over de vier thema’s. Veel gestelde vragen over de thema’s worden beantwoord en er is informatie over verschillende onderzoeken te vinden. Tijdens het hele participatietraject is deze website de plek waar betrokkenen op de hoogte gehouden worden over Wind op Land. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.