Ads Top

Frank Energie zet thuisbatterij in als handelsmachine

Frank Energie, aanbieder van dynamische en groene energie, lanceert zijn nieuwe dienst slim stroom handelen. Het bedrijf is hiervoor een samenwerking aangegaan met de drie Nederlandse thuisbatterijleveranciers: Bliq, Sessy en Accuselect. Bestaande en nieuwe klanten van Frank Energie krijgen de keuze uit diverse thuisbatterijen van deze leveranciers in combinatie met een dynamisch contract. De thuisbatterij werkt vervolgens als handelsmachine op de onbalansmarkt.

Op die markt krijgen leveranciers een vergoeding als zij bijdragen aan het in balans brengen van het landelijke stroomnet. Een slimme thuisbatterij met onbalanshandel kan zo goedkoop opgeslagen energie teruggeven aan het stroomnet, op het moment dat daar urgente behoefte aan is en prijzen hoog zijn. Zo helpt de consument met een thuisbatterij zijn eigen portemonnee, maar draagt ook bij aan balans op het stroomnet, wat op termijn ook congestie zal oplossen.

'Dat is goed voor onze economie en de energietransitie,' stelt het bedrijf. 'De terugverdientijd van een thuisbatterij wordt, afgaande op de huidige marktomstandigheden, ingeschat op zo’n vier tot zeven jaar.'

In tegenstelling tot andere leveranciers werkt Frank Energie met een ‘open systeem’. De consument krijgt een ruime keuze tussen verschillende batterijmerken en -types die passen bij zijn huishouden en zit niet gedurende de levensduur vast aan een energiecontract met Frank Energie. Op dit moment kan het volledige assortiment thuisbatterijen van Bliq, Sessy en Accuselect door Frank worden ingezet voor onbalanshandel. Deze experts in energieopslag hebben jarenlange ervaring in de verkoop en installatie van thuisbatterijen in Nederland en België.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.