Ads Top

Simulatietool Fluvius gidst klanten naar juiste prijs

Fluvius introduceert een gebruiksvriendelijke tool waarmee snel de kosten kunnen worden berekend voor de gewenste werkzaamheden. De tarieventool helpt klanten door de complexe situaties heen. Door middel van een aantal vragen worden ze naar het passende tarief geleid. Indien nodig ontvangt de gebruiker extra informatie om de juiste keuze te maken. Momenteel maken al ongeveer 120 klanten per dag gebruik van de tool, en bijna 95 procent van hen krijgt direct het juiste tarief voor de gevraagde aanpassing of installatie.

Zonnepanelen, warmtepompen, elektrisch rijden, digitale meters... . Een groeiend aantal Vlamingen omarmt de energietransitie. Soms vereist deze keuze ook aanpassingen aan de elektriciteits- of aardgasaansluiting. Bij nieuwbouw of uitgebreide renovaties kan zelfs een volledig nieuwe aansluiting nodig zijn. In beide gevallen is het begrijpelijk dat consumenten graag willen weten wat de kosten zullen zijn. Met slechts enkele klikken in onze simulatietool op www.fluvius.be/tarieven krijgt de klant voortaan direct antwoord op deze vraag.

Er zijn tal van situaties waarin een aanpassing van de aansluiting nodig is of een nieuwe aansluiting moet worden geïnstalleerd. Wanneer iemand een elektrische auto koopt en deze thuis wil laden, kan het nodig zijn om de elektriciteitsaansluiting te verzwaren. Tijdens renovaties kan een klant mogelijk de gasmeter op een andere locatie willen plaatsen, of de aansluiting volledig laten wegnemen.

Vroeger moesten klanten een lange lijst met tarieven doorspitten, die jaarlijks wordt goedgekeurd door de Vlaamse Regulator voor de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG), om te weten hoeveel dit zou kosten. Veel klanten hadden ook moeite om die informatie correct te interpreteren. De meesten hebben weinig tot geen technische achtergrond en begrijpen vaak niet het verschil tussen bijvoorbeeld vermogen en spanning.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.