Ads Top

AVROTROS en Radar winnen rechtszaak tegen energieleverancier HEM

De uitzendingen van Radar van AVROTROS over energieleverancier Hollandse Energie Maatschappij (HEM) waren rechtmatig, zo oordeelde de rechtbank Midden-Nederland vorige week in een rechtszaak die door HEM was aangespannen tegen AVROTROS. Radar besteedde meerdere malen aandacht aan de misstanden bij HEM na klachten van consumenten.
 
De energieleverancier vond dat Radar zich op onjuiste en schadelijk wijze heeft uitgelaten over HEM maar dit is door de rechter weerlegd. Ook de artikelen op de website van Radar over HEM mogen blijven staan. De klachten die de redactie ontving, gingen vaak over agressieve verkoopmethoden, te dure contracten en te hoge opzegpercentages.

Volgens de rechtbank is er in deze zaak ‘zonder twijfel sprake van een misstand waar AVROTROS op een kritische wijze aandacht aan mag besteden’. Ook stelt de rechtbank in haar vonnis dat AVROTROS 'terecht aandacht besteedt aan het feit dat HEM klanten in verwarring brengt door contracten aan te bieden met een vaste looptijd van vijf jaar, terwijl de prijzen variabel zijn'.

Inmiddels staat HEM onder verscherpt toezicht van de Autoriteit Consument & Markt en moet het bedrijf de financiën en administratie snel op orde te brengen. Consumenten die nog geld tegoed hebben van hun eind- of jaarafrekening moeten snel worden uitbetaald, zo besliste de ACM.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.