Ads Top

Zonnepark Brinkenweg (Apeldoorn) levert stroom waar die gebruikt wordt

Het zonnepark Brinkenweg in Apeldoorn levert vanaf april 2022 stroom. Alle panelen zijn geplaatst, de kikkerpoel is gegraven en de struiken zijn geplant. De stroom die lokaal wordt opgewekt, wordt direct geleverd aan bedrijventerrein de Ecofactorij.

De gemeente Apeldoorn heeft als doel gesteld haar vastgoed te verduurzamen. Dit is ook in lijn met de doelen die er liggen voor de langere termijn, namelijk in 2050 volledig energieneutraal zijn en de energie lokaal opwekken. En dat is volgens de gemeente dan ook precies wat er gebeurt met zonnepark Brinkenweg. Het zonnepark is een gezamenlijk initiatief met energiecoöperatie deA en zet in op het lokaal opwekken van energie en die direct terug leveren aan bedrijventerrein Ecofactorij.

De zonnepanelen gaan ongeveer 2.500.000 kWh per jaar opwekken. Dat is de hoeveelheid energie voor 7.800 elektrische fietsen die de aarde (40.000 km) rond fietsen. De batterij waar de stroom wordt opgeslagen is een slim systeem. Het regelt of de energie wordt gebruikt of wordt opgeslagen totdat het nodig is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.