Ads Top

'Code rood voor zwembaden door stijgende energieprijzen'

 

De toekomst van zwembaden staat onder druk door de stijgende energieprijzen. Om de zwembaden open te houden in de huidige economische situatie zal er drastisch ingegrepen moeten worden in uitgaven en kosten. Dat zegt Shiva de Winter, Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid, tegen het ANP.

Om mensen niet buiten te sluiten zal de overheid moeten ingrijpen voor het te laat is en er zwembaden omvallen. Dit lot dreigt zowel voor de publieke baden die overeind gehouden worden door subsidiegelden, als voor commerciële baden.

Een zwembad is vaak niet winstgevend te krijgen en zal door de stijgende prijzen alleen maar dieper in de rode cijfers duiken. Het moet pijnlijk duidelijker gemaakt worden bij de overheid dat de houdbaarheidsdatum van verschillende zwembaden spoedig in zicht komt.

Al tijdens de coronaperiode bleek dat Den Haag geen flauw idee had wat het draaien van een zwembad kost. Zwemscholen en commerciële zwembaden liepen tegen een muur van onbegrip en werden door instanties naar de MKB-regelingen gestuurd. Daartegenover werden de publieke baden ondersteund door de SPUK IJZ (Specifieke Uitkering IJsbanen en Zwembaden).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.