Ads Top

Metalot Future Energy Lab en het Waterstof Fieldlab vandaag geopend

Vandaag wordt het het Metalot Future Energy Lab en het Waterstof Fieldlab van Metalot geopend in aanwezigheid van genodigden. Oprichters Jan Vlassak en Philip de Goey nemen de aanwezigen mee in de visie en ambitie voor de komende jaren.

In het Future Energy Lab op bedrijventerrein Airpark in Budel vindt de doorontwikkeling plaats van initiatieven die de laboratoriumfase ontgroeid zijn.

Sinds medio 2020 is het Future Energy Lab in gebruik, maar door coronamaatregelen is er nog niet eerder gelegenheid geweest officieel stil te staan bij deze nieuwe mijlpaal.

Het fysieke lab voorziet in faciliteiten voor versnelde opschaling van veelbelovende energietechnologieën, zoals bij Metal Power. Tijdens de opening is voor het eerst het nieuwe prototype van de Metal Power brander te zien. Na de test bij Bavaria eind 202o met de kleinere brander is er met consortiumpartners TU/e, SOLID, EM Group en Heat Power gewerkt aan een verbeterde en krachtigere brander die in de laatste testfase zit voor uiteindelijke duurtesten in een industriële omgeving in 2023.  Een primeur voor de genodigden op 19 mei om deze te bewonderen.

De mogelijkheid om technologie prototypes door te ontwikkelen en te testen in het Metalot Future Energy Lab is uitgebreid met het zogenaamde Waterstof Fieldlab. Dit is een testfaciliteit die gerealiseerd is om veilig en verantwoord te experimenteren met waterstofgas. Waterstof is een belangrijke energiedrager en bouwsteen voor verdere verduurzaming van de samenleving.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.