Ads Top

Tweede drijvende LNG-installatie gecontracteerd voor Eemshaven

Gasunie heeft een bindend contract getekend voor de huur van een drijvende LNG-installatie (FSRU) van het Amerikaanse energie-infrastructuurbedrijf New Fortress Energy.

Deze zal in de Eemshaven (Groningen) de komende vijf jaar vloeibaar aardgas omzetten naar gas. De installatie is ook geschikt voor de opslag van gas. Naar verwachting komt het schip in augustus aan in de Eemshaven.

Met deze tweede drijvende LNG-installatie breidt Gasunie-dochter EemsEnergy Terminal BV haar nieuwe LNG-terminal in de Eemshaven uit, waardoor nu in totaal 8 miljard kubieke meter LNG kan worden omgezet in aardgas. Eind april heeft Gasunie de FSRU S188 gecontracteerd van de Belgische rederij Exmar. Ook deze installatie zal in augustus in de Eemshaven arriveren.

In de niet-bindende fase hebben tot nu toe meer dan 15 partijen hun interesse getoond in het gebruik van de terminal en is de vraag vier keer zo groot als het aanbod. Deze partijen hebben nu tot 10 juni de tijd om hun interesse om te zetten in een bindend contract. Zodra de twee drijvende installaties in de Eemshaven zijn afgemeerd, volgt het technisch gereed maken, de aansluiting op het al bestaande gasnetwerk in de Eemshaven en tenslotte de aanvoer van de LNG. Beide installaties zullen naar verwachting dit najaar operationeel zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.