Ads Top

'Essent op weg om grootste leverancier van groene waterstof in Nederland te worden'

E.ON (het moederbedrijf van Essent) heeft een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met het Australische energiebedrijf Fortescue Future Industries (FFI) om al in 2024 200.000 ton hernieuwbare groene waterstof (GH2) naar Duitsland en Nederland te halen.

De partijen streven naar een samenwerking op lange termijn en verwachten in 2030 op een jaarlijkse levering van 5 miljoen ton uit te komen. Essent zal door deze ‘brug’ de grootste leverancier worden van groene waterstof in Nederland. E.ON, en dus ook Essent nemen hiermee het voortouw bij het koolstofarm maken van Europa en het versterken van de groene energievoorziening in de toekomst. Dit maakt Europa in de nabije toekomst al minder afhankelijk van fossiele brandstoffen uit Rusland.

In eerste instantie zal de groene waterstof worden gebruikt om duizenden middelgrote ondernemingen koolstofvrij te maken. De grote hoeveelheden groene, hernieuwbare waterstof gaan aanzienlijk bijdragen tot het koolstofvrij maken van grote gasverbruikers zoals de industrie en de tuinbouwsector.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.