Ads Top

Groningse delegatie naar Zweden en Finland in kader van energie, waterstof en mobiliteit

Een delegatie van de provincie, gemeente Groningen, kennisinstellingen en bedrijven is half mei afgereisd naar Zweden voor een zogeheten innovatiemissie. Het doel van de reis is om kennis te delen, inspiratie op te doen en de samenwerking te verkennen rond de thema's energie, waterstof, duurzame mobiliteit, onderwijs en innovatie.

De delegatie van bijna 50 personen vertrok 15 mei vanaf Groninger Airport Eelde naar het Zweedse Göteborg. Daar bezocht ze de haven van de stad en een fabriek van Volvo. In Stockholm ging de afvaardiging langs diverse energieprojecten en gaf gedeputeerde Van Hoorn op de Nederlandse ambassade een presentatie over de rol van waterstof bij ons toekomstige energiesysteem. In Noord-Zweden stond er een bezoek gepland aan de groene staalfabriek van Vattenfall en de technische universiteit van Lulea.

In Finland deed de delegatie de Finse energiehub in Vaasa aan. Dat bezoek stond in het teken van waterstof, grote batterijfabrieken, energieopslag en elektrisch vliegen.

 Eind oktober staat er een innovatiemissie naar Noorwegen en Denemarken gepland. De Scandinavische landen zijn ver in hun kennis en ervaring als het gaat om energie, waterstof en duurzame mobiliteit, themas's waar wij als provincie volop werk van willen maken de komende jaren. Met de beide missies hopen we naast kennisuitwisseling ook netwerken op te bouwen die voor Groningen interessant zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.