Ads Top

Tekort aan materialen raakt ook klanten van Liander

Klanten van Liander krijgen vaker te maken met langere wachttijden voor een nieuwe aansluiting op het elektriciteitsnet of de verzwaring van een bestaande aansluiting.

Het wereldwijde tekort aan grondstoffen en materialen zorgt ervoor dat sommige werkzaamheden moeten worden uitgesteld. Onder andere elektriciteitsmeters, kabels en transformatoren zijn niet altijd meer voldoende op voorraad.

Mensen die elektrisch willen gaan koken of een warmtepomp of laadpaal willen installeren merken het als eerste. De specifieke meters die daarvoor nodig zijn, zijn nog maar beperkt beschikbaar. Ook verschillende woningbouwprojecten lopen vertraging op omdat elektriciteitskabels die nodig zijn om woningen aan te sluiten maar beperkt leverbaar zijn.

Voor sommige bedrijven komen de vertragingen door materiaaltekorten bovenop de al oplopende wachttijden voor een aansluiting op het elektriciteitsnet of de verzwaring hiervan. Deze oplopende wachttijden ontstaan door een combinatie van de enorme hoeveelheid werk, het tekort aan technisch personeel en de soms beperkte plaats in de openbare ruimte.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.