Ads Top

Consortium onderzoekt energietransitie

 

Een effectieve en rechtvaardige energietransitie in kansarme wijken stuit op gebrek aan kennis over de diversiteit aan energiepraktijken van bewoners, en over hoe bewoners te betrekken bij de renovatie van slecht geïsoleerde huizen.

Een consortium van onderzoekers onder leiding van de Universiteit van Amsterdam gaat nu de noodzakelijke kennis en oplossingen ontwikkelen om deze energietransitie te ondersteunen. Zij ontvingen hiervoor een NWO-subsidie van bijna 2.5 miljoen euro.

JUST PREPARE (Putting REsident Practices And REsidential areas at the center of a JUST and effective energy transition in underprivileged neighbourhoods) wordt geleid door John Grin en Imrat Verhoeven van de Universiteit van Amsterdam, met ook deelname van UvA onderzoekers Floris Vermeulen en Mendel Giezen.

Met dit project krijgt ook de samenwerking tussen UvA en HvA, bevorderd door het Center for Urban Studies, een impuls. Naast deze twee nemen aan dit consortium de volgende kennisinstellingen deel: Radboud Universiteit, TU Delft, Technische Universiteit Eindhoven, en de Hogeschool Arnhem/Nijmegen. Ook zijn in het project ruim 40 praktijkpartners als (mede)financierende partners betrokken, zoals provincies, gemeenten, woningbouwcorporaties, energiebedrijven en adviseurs.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.