Ads Top

Aantal overstappers voor energie is met 68 procent gedaald

De interesse in het online vergelijken van energiecontracten daalde in de periode 1 januari 2022 tot en met 17 mei 2022 in vergelijking met diezelfde periode één jaar eerder met nog geen 6 procent. De vraag en zoektocht naar nieuwe energiecontracten bleef daarmee bijna even urgent als een jaar eerder, zegt vergelijker Pricewise.

Door de energiecrisis valt er momenteel weinig te vergelijken. Waar consumenten normaal gesproken uit bijna 100 aanbiedingen konden kiezen, moesten ze het afgelopen tijd doen met geen of een handvol aanbiedingen met doorgaans een variabele prijs.

Het aantal overstappers voor energie is met 68 procent gedaald.

Toch blijft de consument gedwongen op zoek naar nieuwe aanbiedingen. Vroegere vaste één- of meerderjarige contracten lopen af en consumenten belanden door de huidige situatie automatisch in een variabel contract.

Het variabele contract dat een consument nu vaak afsluit, is altijd maandelijks opzegbaar. Mochten de energietarieven binnenkort weer bijtrekken, dan zit je als consument dus niet vast aan een hoog tarief.

Energieleveranciers bieden voorzichtig weer meer variabele prijscontracten aan en consumenten hebben hierdoor weer iets meer keuze.

Een aantal energieleveranciers biedt daarnaast ook dynamische (uur- of dagprijzen) energiecontracten aan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.