Ads Top

Shell en Eneco schrijven zich in op offshore windtenders

 Shell en Eneco nemen via hun joint ventures Ecowende en SchakelWind deel aan de aanbestedingen voor de offshore windparken Hollandse Kust (west) kavel VI en VII.

Met de joint venture Ecowende willen Shell en Eneco een beweging in gang zetten om offshore windparken met een netto positieve impact op de natuur te realiseren. Het doel hierbij is een offshore windpark te bouwen met een florerend ecosysteem, zo min mogelijk impact op vogels en vleermuizen en op de onderwaterwereld.

Met SchakelWind willen Shell en Eneco een nieuwe fase mogelijk maken in de energietransitie, voor alle sectoren in het Nederlandse Klimaatakkoord. De missie is om dé nieuwe benchmark te realiseren voor de integratie van windparken op zee: een netto positieve impact op het Nederlandse energiesysteem.

De verwachting is dat Hollandse Kust (west) VI en VII genoeg energie leveren om circa 6 procent van de Nederlandse elektriciteitsvraag te vergroenen.

Beide windparken komen op 53 kilometer van de Nederlandse kust, ter hoogte van IJmuiden, en worden in 2026 in gebruik genomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.