Ads Top

Windmolenparkbouwer SSE Renewables wil fors investeren in de regio Den Helder

 

Het Britse bedrijf SSE Renewables is van plan om de komende jaren vele miljoenen te investeren in Den Helder en omgeving. De bouwer en ontwikkelaar van windmolenparken op zee wil Den Helder de hub maken van waaruit het zijn activiteiten in Nederland gaat uitvoeren.

Naast een operationeel centrum in de Port of Den Helder voor de bouw en het onderhoud van windmolenparken, wil SSE Renewables ook investeren in onder meer een innovatief waterstofproject en samenwerkingsprojecten met lokale onderwijsinstellingen.

SSE Renewables bouwt meer offshore windenergie dan enig ander bedrijf in de wereld. Het grootste offshore-windmolenpark ter wereld, het Dogger Bank Wind Farm van 3,6 GW in de Britse Noordzee, wordt op dit moment gebouwd door SSE Renewables. Het bedrijf neemt momenteel ook deel aan de aanbestedingen van de windmolenparken Hollandse Kust (west).

SSE Renewables heeft inmiddels een bedrijfsruimte gehuurd in het gebouw van de voormalige visafslag. Het bedrijf wil de schepen die het windmolenpark gaan onderhouden laten varen op waterstof. Om een stabiele voorraad aan groene waterstof ter beschikking te hebben, wil SSE Renewables zelf groene waterstof gaan produceren in de haven van Den Helder. De waterstof die overblijft wil het bedrijf beschikbaar maken voor lokale initiatieven in Den Helder. Op deze manier kan een lokale waterstof hub ontstaan met veel potentie voor groei.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.