Ads Top

Fluvius trekt extra zware elektriciteitskabels naar nieuwe datacenter Interxion op industriezone Hoge Wei

In Zaventem voert netbedrijf Fluvius een spectaculaire onderboring uit, dwars onder de sporen van de hoge snelheidstrein (HST). De boring is nodig om extra zware elektriciteitskabels te trekken van het transformatorstation aan de sporthal naar het gloednieuwe datacenter dat Interxion optrekt aan industriezone Hoge Wei.

Interxion: A Digital Realty Company, de Europese leider op het vlak van carrier- en cloudneutrale datacenteroplossingen, colocation en interconnectie-oplossingen, laat momenteel een nieuw datacenter (BRU4) optrekken aan de Hoge Wei in Zaventem.

Om dit gebouw van voldoende stroom te voorzien, trekt Fluvius extra zware elektriciteitskabels van zijn transformatorstation aan de sporthal naar het nieuwe datacenter aan de Hoge Wei. De werken voor dit project, dat loopt over een totale afstand van ongeveer 4 km, startten in januari 2022. Tegen eind augustus moet de klantcabine van Interxion onder spanning staan.

De boring, die vorige week maandag van start ging, is een technisch hoogstandje waarbij over een afstand van 260 meter vier middenspanningskabels en een datakabel op een diepte van 14 tot 18 meter onder het spoor door worden getrokken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.