Ads Top

Energie voor en door ondernemers in Noord Holland

 

Energiecoöperatie SAENZ koopt energie in voor bedrijven op bedrijventerrein Noorderveld-Molletjesveer in Wormerveer.

Ook realiseerde het daar de installatie van 25.000 zonnepanelen. Voor de volgende stappen ontvangt SAENZ subsidie van de provincie.

De subsidie uit het Economisch Herstel- en Duurzaamheidsfonds wordt ingezet voor een vierledig project. Het eerste onderdeel is het opzetten van een lokaal energieplatform waarmee het overschot van de opgewekte energie verdeeld kan worden. Twee studenten deden er onderzoek naar. Hun eindrapportage is door SAENZ besproken met netbeheerder Liander, energiebedrijf Vattenfall, gemeente Zaanstad en enkele andere partijen.

Het tweede projectonderdeel betreft het nieuwe wooncomplex, dat op het voormalige Meneba-terrein verrijst. Bedrijventerrein Noorderveld-Molletjesveer ligt hier pal naast, dus wat is er logischer dan dat het energieoverschot van de 25.000 zonnepanelen zijn weg vindt naar de 620 te bouwen woningen? Ook hiernaar is onderzoek gedaan en er vindt nu overleg plaats met de ontwikkelaar. Het derde onderdeel is de realisatie van een laadplein op het bedrijventerrein zelf, met 8 tot 16 laadpalen onder een grote overkapping. Onderdeel 4 betreft het delen van de door SAENZ inmiddels opgebouwde expertise met andere bedrijventerreinen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.