Ads Top

Frans Timmermans ontvangt propositie waterstof

Havenbedrijf Rotterdam heeft dinsdag de waterstofpropositie aangeboden aan Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie. Het havenbedrijf deed dit namens zo’n 70 bedrijven en instellingen, waaronder de provincie Zuid-Holland.

Het doel van de propositie is om de ontwikkeling van de Zuid-Hollandse waterstofeconomie te versnellen. Daarnaast zal schone (groene) waterstof goedkoper moeten worden of ten minste evenveel moeten kosten als fossiele brandstoffen.

Volgens de 70 partijen die het aanbod onderschrijven zijn twee randvoorwaarden cruciaal om de waterstofeconomie snel op gang te krijgen. De eerste is de certificering van waterstof: van buiten Europa geïmporteerde groene waterstof moet hier als groen erkend worden. De tweede is het dichten van het financiële gat tussen het gebruik van grijze en het gebruik van groene energie en waterstof. Want zolang van fossiele grondstoffen gemaakte energie goedkoper is dan duurzame, krijgen de productie en het gebruik van groene waterstof niet de vaart die nodig is om de Europese doelstellingen te halen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.