Ads Top

TenneT roept op tot versnelling van crossborder windenergie in de Noordzee

 

TenneT CEO Manon van Beek sprak op de North Sea Wind Summit in Esbjerg, Denemarken, over de noodzaak van uitzonderlijke maatregelen in de huidige energiecrisis.

Om de nieuwe, zeer ambitieuze klimaatdoelstellingen te halen, hebben we nog meer samenwerking op de Europese energiemarkten nodig. Hernieuwbare energie, met name offshore-windenergie, bewijst haar waarde in deze tijden van crisis en verhoogt de beschikbaarheid van betaalbare elektriciteit voor Europese huishoudens.

De huidige crisis toont volgens TenneT aan hoe belangrijk het is om de uitrol van offshore-windenergie in de Noordzee te versnellen met het oog op energiezekerheid en marktstabiliteit. Het REPowerEU-pakket bevat belangrijke stappen om de vergunningsprocedures voor de uitrol van hernieuwbare energie te verkorten en te vereenvoudigen. Voor netinfrastructuurprojecten moeten dezelfde versnellingsregels gelden als voor projecten op het gebied van hernieuwbare energie.

Om deze versnelling tot stand te brengen, moeten de belangrijke elementen van het politieke kader naadloos op elkaar aansluiten: stimuli voor hernieuwbare energie opwek, marktontwerp, leveringszekerheid, de aanleg van infrastructuur en de strategie voor waterstof. Voor deze elementen hebben we een gezamenlijke strategie nodig. Alle onderdelen van het systeem beïnvloeden elkaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.