Ads Top

Europees consortium MadoquaPower2X lanceert project voor grootschalige productie van groene waterstof en ammoniak in Sines, Portugal

De Portugese projectontwikkelaar Madoqua Renewables (Madoqua) kondigt een samenwerking aan met de Nederlandse energietransitie-projectontwikkelaar en consultancy Power2X (Power2X) en de Deense fondsmanager Copenhagen Infrastructure Partners' Energy Transition Fund (CIP) voor de realisatie van MadoquaPower2X.

Dit project, met een investeringswaarde van één miljard euro, gaat groene waterstof en ammoniak op industriële schaal produceren in Sines, Portugal. Hierdoor worden meer dan tweehonderd directe en indirecte banen gecreëerd.

MadoquaPower2X zal hernieuwbare energie en 500 MW elektrolysecapaciteit gebruiken. Het is het eerste project dat ontwikkeld wordt op de toekomstige energie en technologie-hub van Sines, met een jaarlijkse productie op industriële schaal van 50.000 ton groene waterstof en 500.000 ton groene ammoniak.

Portugal anticipeerde al in een vroeg stadium op dit model en wil met het omarmen van dit project invulling geven aan haar rol als internationaal relevante speler in de Europese energietransitie. De geproduceerde waterstof kan worden gebruikt door de lokale industrie of worden verwerkt tot groene ammoniak voor export via de Liquid Bulk Terminal in de haven van Sines.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.