Ads Top

Brochure: Zo dragen zonneparken bij aan de ecologie van Nederland

 

Holland Solar heeft de brochure ‘Zo dragen zonneparken bij aan de ecologie van Nederland’ uitgegeven. In deze brochure staan voorbeelden van verschillende zonneparken in Nederland die meerwaarde opleveren voor insecten, de bodem, vogels en kleine zoogdieren.

Door zonneparken goed te ontwerpen en beheren kan de biodiversiteit flinke sprongen vooruit maken. Dit vraagt van initiatiefnemers een gedegen afweging van hun ontwerp en beheermethoden. Vaak werken deze partijen daarom samen met lokale en nationale natuurorganisaties.

Alle leden van Holland Solar die zonneparken ontwikkelen, hebben op het gebied van ecologie toegezegd om de ecologische waarde van het gebied waar zij een zonnepark ontwikkelen te verhogen ten opzichte van de oude situatie voordat het zonnepark er was. Dit hebben ze gedaan door de Gedragscode Zon op Land te onderschrijven. Daarnaast zijn Holland Solar en haar leden ook aangesloten bij het EcoCertified project waar gedurende vier jaar wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar impact van een zonnepark op de ecologie in een zonnepark en welke activiteiten deze waarde kunnen verbeteren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.