Ads Top

Sharp lanceert 540W bifacial PV-zonnepaneel met glas aan beide zijden

Sharp voegt een nieuw monokristallijn silicium fotovoltaïsch (PV) zonnepaneel met een vermogen van 540 watt toe aan zijn assortiment half-cut-cellen: de NB-JD540.

De nieuwe module is ontworpen voor op commerciële en utiliteitsschaal in het open veld en biedt klanten een lagere LCOE (levelized cost of electricity) en een hogere return on investment. Afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse kan de bifacial-technologie het vermogen van het paneel zelfs tot 25% verhogen.

Het NB-JD540-paneel heeft een efficiëntie van 20,9% en is uitgerust met 144 halve cellen van M10 wafer-grootte. De module is ontworpen voor een systeemspanning tot 1.500 volt en om de lichtabsorptie te verhogen zijn op het achterste glas witte reflectoren aangebracht in de openingen tussen de cellen.   
 
Een lage temperatuurcoëfficiënt van -0,349%/°C voor de energieopbrengst garandeert goede prestaties bij hoge omgevingstemperaturen, wat vanwege klimaatverandering en daardoor stijgende temperaturen steeds belangrijker wordt.

De veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van het nieuwe paneel werd erkend met IEC-certificatie (IEC61215 en IEC61730). Ook bewijst het feilloos doorstaan van internationaal vastgelegde tests op ammoniak, zoutnevel, zand en PID-bestendigheid, dat het gaat om een robuust productontwerp.  
 
De afmetingen van de NB-JD540 zijn 2278 bij 1134 mm, met een aluminium frame van 30 mm. De glaslagen aan de voor- en achterzijde zijn elk 2 mm dik en het paneel weegt in totaal 32,5 kg.  
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.