Ads Top

Eneco wordt partner in groene waterstof consortium NortH2

 

Eneco treedt als investment partner toe tot het groene waterstof consortium NortH2. Groene waterstof is een belangrijke stap in de uitvoering van Eneco's One Planet Plan, dat voorziet in klimaatneutraal zijn in 2035, voor Eneco en haar klanten.

Onderdeel van het plan is het uitfaseren van aardgas bij klanten en bij elektriciteits- en warmteproductie. Eneco is van plan om naast NortH2 verder te investeren in groene waterstof. Met NortH2 kan waterstof in de toekomst op grote schaal beschikbaar worden gemaakt in Nederland.

In NortH2 ziet Eneco volop kansen voor de verdere verduurzaming van haar productie en belevering van industriële klanten. NortH2 wil namelijk een stevige bijdrage leveren aan de Nederlandse en Europese klimaatdoelen door de snelle ontwikkeling van een integrale waterstofketen van windenergie op zee en de productie en opslag van groene waterstof. De waterstof wordt gemaakt voor industriële sectoren die moeilijk kunnen elektrificeren, of waar waterstof een noodzakelijke grondstof vormt.

NortH2 wil in 2030 tot 4GW aan electrolysers en bijpassende capaciteit aan wind op zee realiseren. Op projectbasis zorgt dit voor een vermindering van het gebruik van aardgas met ongeveer 1,5 miljard kubieke meter per jaar. Afhankelijk van de toepassing, zorgt de groene waterstof voor een vermindering van uitstoot 2,9 tot 3,6 megaton CO2 per jaar. NortH2 wil verder doorgroeien naar een productie van 1 miljoen ton groene waterstof per jaar in 2040.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.