Ads Top

Rotterdam The Hague Airport rijdt op 100% duurzame brandstof

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) zet naar eigen zeggen een belangrijke stap om de luchthavenoperatie emissievrij te maken. De luchthaven start met een pilot voor duurzame diesel. Alle fossiele diesel op de gehele luchthaven wordt voorlopig geweerd.

Minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers (I&W) heeft de pilot op feestelijke wijze geopend door als eerste een speciaal brandweervoertuig, de zogeheten crashtender, te tanken met de duurzame diesel GoodFuels HVO100.

HVO100 (Hydrotreated Vegetable Oil) is een duurzame diesel op basis van waterstof behandelde plantaardige en dierlijke afval- en reststromen. Het wordt op kunstmatige wijze geproduceerd zonder gebruik te maken van fossiele grondstoffen.

Het grootste voordeel van het gebruik van HVO100 brandstof is de CO2 reductie tot maar liefst 89% in vergelijking met gewone dieselolie. Daarnaast vermindert het ook de uitstoot van overige emissies zoals stikstof met 9% en fijnstof met 33 procent, wat bijdraagt aan de verbetering van de lokale luchtkwaliteit.

RTHA heeft zich gecommitteerd om zich maximaal in te spannen voor het reduceren van grondgebonden emissies met als doel om in 2030 geen emissies meer uit te stoten. Waar mogelijk worden alle voortuigen vervangen door bijvoorbeeld elektrische voertuigen en in de toekomst wellicht waterstofvoertuigen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.