Ads Top

Verwarming in Amsterdam gemeentepanden omlaag om energie te besparen

De verwarming in gebouwen van de gemeente Amsterdam staat tegenwoordig 3 graden lager. Met een draai aan de knop kan iedereen op korte termijn energie besparen in de stad.

Eerder deze maand staken gemeente, ruim 60 bedrijven, ondernemers en organisaties de koppen bij elkaar om te kijken hoe men zo snel mogelijk energie kan besparen in de stad. Woensdag 30 maart voegt Amsterdam de daad bij het woord met een eerste actie.

Door de basistemperatuur in de panden met 3 graden te verlagen, tot 18 graden, verbruikt men 15 procent minder gas. Overigens hoeven de medewerkers van de gemeente Amsterdam niet in de kou te zitten. Als zij het echt te koud krijgen, kunnen ze handmatig de thermostaat van hun werkkamer enkele graden hoger zetten. In panden waar dit niet mogelijk is, gaat de temperatuur met 1 graad omlaag. De temperatuur van het Stadsarchief, de GGD-locaties en Ouder en Kind Teams blijft hetzelfde.

In heel Europa is de ambitie om 100 miljard kubieke meter gas te besparen. Als heel Europa naar 18 graden zou gaan, kunnen we 10 miljard kubieke meter gas besparen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.