Ads Top

Fossielvrij staal krijgt steun van het EU-Innovatiefonds

Het HYBRIT-initiatief van staalbedrijf SSAB, mijnbedrijf LKAB en Vattenfall heeft officieel steun gekregen van de Europese Unie, als een van de zeven innovatieve projecten in het kader van het EU-Innovatiefonds.

Het project ontvangt in totaal 143 miljoen euro voor een demonstratieproject op industriële en commerciële schaal van de gehele waardeketen van de ijzer- en staalproductie met behulp van waterstof: van mijn tot fossielvrij staal.

Het project krijgt steun van het EU-Innovatiefonds vanwege zijn potentieel om bij te dragen aan de transitie van de Zweedse industrie en de mogelijkheid om de klimaatverandering te verminderen.

Voor het rechtstreeks reduceren van ijzererts gebruikt HYBRIT fossielvrije waterstof. Verschillende demonstraties moeten de technische en commerciële levensvatbaarheid van de HYBRIT-waardeketen aantonen, waaronder een demonstratie van het proces van directe reductie op basis van waterstof, inclusief fossielvrije waterstofproductie in Gällivare, Zweden, een demonstratie van het elektrisch smelten van op waterstof gebaseerd direct gereduceerd ijzer en een demonstratie van fossielvrije productie van direct gereduceerde pellets voor het waterstofreductieproces.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.