Ads Top

Arval België en Luminus slaan handen in elkaar

Arval gaat samenwerken met energiebedrijf Luminus om de rush op laadoplossingen als gevolg van de versnelde elektrificatie van de bedrijfswagenparken op te vangen. Bijna een op de twee bestuurders kiest bij Arval België vandaag voor een wagen die aan de stekker moet.

In de eerste twee maanden van 2022 zette Arval België al 3.654 nieuwe bedrijfswagens op de Belgische wegen. Bijna 1 op de 5 (18 procent) daarvan is een 100 procent elektrisch voertuig.

Vanaf 2023 worden de fiscale voordelen voor nieuwe bedrijfswagens verder afgebouwd als ze niet 100% elektrisch zijn. Sterker nog: vanaf 1 januari 2026 vallen die voordelen volledig weg voor nieuwe contracten. Daarom verwacht Arval België dat nog meer bestuurders de komende maanden en jaren kiezen voor een full elektrische of hybride wagen.

Dit blijkt ook uit de bestellingen in de eerste twee maanden van 2022: 43 procent van de bestellingen zijn geëlektrificeerd (BEV en PHEV) en ruim 21% is 100% elektrisch. Uit recent onderzoek blijkt ook dat bijna 1 op de 4 werknemers in de privésector over een bedrijfswagen beschikt. Deze twee factoren zullen ervoor zorgen dat de vraag naar oplaadmogelijkheden voor deze wagens, dus laadpalen op de openbare weg, maar ook bij particulieren thuis, de komende jaren zal blijven stijgen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.