Ads Top

Drenthe wil ondernemers met afnameschaarste van elektriciteit ondersteunen

 

Drenthe wil ondernemers die in de toekomst te maken krijgen met afnameschaarste van elektriciteit gaan ondersteunen. Aanleiding is het bericht van Enexis over ‘dreigende transportschaarste voor afname’, ook wel afnameschaarste genoemd, voor grootverbruikers van energie.

Om ondernemers te kunnen ondersteunen wordt de Drentse aanpak voor netcongestie, nu gericht op bedrijven die problemen ondervinden bij het terug leveren van stroom, uitgebreid met mogelijke oplossingen bij afnameschaarste.

Deze afnameschaarste kan ontstaan wanneer het totaal van alle vraag naar elektriciteit groter is dan de totale netcapaciteit.

Daarnaast pleit Drenthe voor regionale regie op de uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk en verandering in wet- en regelgeving, omdat de netwerkbedrijven niet meer in staat zijn om de benodigde uitbreidingen op tijd gereed te hebben. De extra woningbouwopgaven en de versnelling van de energietransitie vragen om meer regionale regie en mogelijkheden om anticiperend te kunnen werken aan het elektriciteitsnet.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.