Ads Top

Amsterdam helpt huiseigenaren om samen energie te besparen

De gemeente Amsterdam gaat de komende vier jaar in elke wijk huiseigenaren helpen met advies over maatregelen om hun huis te verduurzamen, die ze gezamenlijk makkelijker en goedkoper kunnen laten uitvoeren.

Gaasperdam is de eerste wijk waar het project gestart is. 2750 huiseigenaren hebben een advies op maat gekregen en de eerste 150 mensen hebben interesse getoond in één of meer maatregelen die direct uitgevoerd kunnen worden. In Banne Noord is het project ook van start gegaan. Op deze manier wil het stadsbestuur het tempo van woningisolatie opvoeren.

In de adviezen voor Gaasperdam staat welke maatregelen bewoners kunnen nemen voor isolatie en het opwekken van duurzame energie, en wat de investeringen en besparingenzijn. Hierbij wordt rekening gehouden met beschikbare subsidies en leningen. De bewoners worden volledig ondersteund als zij een maatregel laten uitvoeren. Er is een goed isolatiebedrijf dat de maatregelen kan uitvoeren, er is voldoende ruimte voor vragen over de maatregelen, en alles is vooraf afgestemd zodat het aansluit bij het warmtealternatief dat in de wijk ontwikkeld wordt. In Gaasperdam doet de gemeente de isolatieactie samen met de Groene Hub, de coöperatie van bewoners van de wijk die werken aan een inclusieve energietransitie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.