Ads Top

VEH: Energiemaatregelen vereisen geduld maar begin nu voor de volgende winter

Door de hoge gasprijzen is de vraag naar energiebesparende maatregelen voor woningen sterk gestegen. De wachttijden bij isolatie- en installatiebedrijven lopen daardoor snel op.

Uit ledenonderzoek van Vereniging Eigen Huis blijkt dat ruim één op de vijf huiseigenaren hun woning door de gestegen gasprijzen snel wil verduurzamen en extra maatregelen wil nemen.

Gemiddeld is de nieuwe energienota 82 euro per maand duurder dan het oude tarief. Energie besparen wordt voor velen dan ook een noodzaak. Sommige producten, zoals (hybride) warmtepompen, zijn maar mondjesmaat leverbaar en hebben lange leveringstijden.

Voor zonnepanelen is het knelpunt vooral het gebrek aan personeel, maar ook hier zijn leveringsproblemen niet uit te sluiten. Ook veel isolatiebedrijven zijn de komende maanden al volgeboekt.

Uit eerder onderzoek van Vereniging Eigen Huis (juni 2021) bleek dat bijna twee derde van de eigen woningen beter geïsoleerd kan worden. De helft van de eigenaren zegt dat ze hun huis wel willen verduurzamen, maar dat daarvoor het geld ontbreekt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.