Ads Top

ING stelt ruim 20 miljoen euro beschikbaar voor opschalen ZonnepanelenDelen platform

ING Sustainable Investments wordt aandeelhouder van financieringsplatform ZonnepanelenDelen. Een kapitaalinjectie van 2,2 miljoen euro wordt gebruikt voor het verder digitaliseren en opschalen van het platform, waardoor meer kleinzakelijke zonne-energieprojecten eenvoudig toegang krijgen tot financiering.

Aan deze investeringsronde doen ook bestaande aandeelhouders DOEN Participaties en de Deense partij Obton mee. Daarnaast stelt ING 20 miljoen euro aan vreemd vermogen beschikbaar ten behoeve van duurzame projectfinanciering door het platform aan ondernemers. 

ZonnepanelenDelen financiert via haar online platform met name kleinschalige zonne-energieprojecten door middel van projectfinanciering, financial lease en de uitgifte van obligaties.
 
Met het nieuw verstrekte kapitaal kan ZonnepanelenDelen haar marktpositie in Nederland uitbreiden en versterken, zoals de uitrol van een financial lease oplossing gericht op het MKB. Bij financial lease wordt de gebruiker direct eigenaar van de zonnepanelen. Daarnaast wordt de functionaliteit van het online platform uitgebreid en wordt het platform opengesteld voor alle lopende zonne-energieprojecten in Nederland. Met de 20 miljoen euro aan vreemd vermogen die ING beschikbaar stelt kan de totale capaciteit van het platform om zonne-energieprojecten mogelijk te maken groeien naar meer dan 100 miljoen euro komend jaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.