Ads Top

'Verschil tussen duurste en goedkoopste gascontract ruim 1.500 euro'

De variabele gastarieven van de zeventien energieleveranciers lopen sterk uiteen. Voor het duurste variabele gastarief betaal je 88 eurocent per kuub gas meer dan bij de voordeligste energieleverancier. Dat komt neer op een verschil van 46 procent.

Directeur Dirk-Jan Wolfert van de consumentenorganisatie Vastelastenbond vraagt zich hardop af waarom er zo’n grote prijsverschillen tussen aanbieders bestaan:

De Vastelastenbond onderzocht de variabele gastarieven van zeventien energieaanbieders en schrok van de immense verschillen tussen verschillende leveranciers. Sommige energiebedrijven vragen 46 procent meer voor dezelfde kuub gas. Tussen het goedkoopste en het duurste tarief zit een verschil van 88 eurocent per kuub. Bij een gemiddeld gasverbruik van 1.600 kuub scheelt dat ruim 1500 euro op jaarbasis.

Het loont volgens de consumentenorganisatie om de variabele tarieven goed onder de loep te nemen.

De tendens in de energiemarkt is om momenteel niet over te stappen. Er zijn weinig tot geen overstappers vanwege een gebrek aan jaarcontracten.

Consumenten zagen het afgelopen half jaar hun energierekening bijna verdrievoudigen door de crisis in de energiemarkt. De grote verschillen in prijs zijn lastig te verklaren en voor consumenten moeilijk te verteren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.