Ads Top

Electric Superblike onthult elektrische motoren

 

Het studententeam Electric Superbike Twente uit Enschede presenteerde op donderdag 21 april zijn twee gloednieuwe racemotoren. Voorgaande teams begonnen met de ontwikkeling en bouw van deze motoren.

De motoren waarmee het Electric Superbike Twente (EST) team dit jaar de racebaan op gaat zijn de Apex-RS en de Delta-XE. Het derde EST-team startte twee jaar geleden met de ontwikkeling van de eerste van de twee motoren, de Apex-RS. Met 120 pk haalt de Apex een topsnelheid van 250 km/h. Het vierde EST-team startte vorig jaar met de ontwikkeling van de Delta-XE. De specificaties van deze motor gaan nog een stapje verder. Deze motor haalt de 220 pk en daarmee een snelheid van ruim 300 km/h.

Onder andere het batterijpakket van de Delta-XE kreeg een upgrade, verving het huidige team alle hoog voltage kabels en connectoren in de motoren en implementeerden zij daarnaast bij beide motoren een Vehicle Status Indicator Light (VSIL). Op het gebied van chassis, het mechanische gedeelte van de motor, hield dit onder andere een verbetering van de cooling loops van beide motoren in en daarbij de implementatie van stuurdempers. Het uiterlijk van beide motoren veranderde compleet met een gloednieuwe livery.

Electric Superbike Twente participeert dit jaar in vier races. Twee van deze races zijn onderdeel van het International Road Racing Championship (IRRC) en vinden plaats op de Varsselring in Hengelo en het Imatra Circuit in Finland. De andere twee races zijn onderdeel van het International Dutch Championship en worden beide gereden op het TT-Circuit van Assen. Naast de races is het EST-team aanwezig bij het evenement Jack's Racing Day.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.