Ads Top

Gratis Energiebox010 voor 32.000 Rotterdamse huishoudens met laag inkomen

Rotterdammers met een laag inkomen kunnen vanaf 7 maart de gratis Energiebox010 ophalen. De doos zit vol energiebesparende producten waarmee zij per jaar zo’n 180 euro kunnen besparen op hun energierekening én hun woning kunnen verduurzamen. Met de Energiebox010 wil de gemeente Rotterdammers met een laag inkomen helpen meer grip te krijgen op hun energierekening. Zij worden momenteel extra hard geraakt door de hoge energieprijzen.

Door de stijging van de energieprijzen in de afgelopen periode is de energiearmoede in Rotterdam nog groter geworden. Bijna 17 procent van de Rotterdamse huishoudens heeft een hoge energiequote (inkomen t.o.v. energiekosten) en/of hoge energielasten. 80 procent van hen zit in de laagste inkomensklasse. De gemeente Rotterdam verwacht door de hoge energieprijzen en stijging van de prijzen van het warmtenet een toename van de energiearmoede.

De gemeente stelt daarom 32.000 energieboxen beschikbaar voor Rotterdammers met een laag inkomen. De Energiebox010 is gevuld met energiebesparende producten ter waarde van 90 euro. Wethouder Arno Bonte (duurzaamheid) wil daarmee mensen helpen om laagdrempelig energie te besparen. “Met tochtstrips, ledlampen en een waterbesparende douchekop bespaar je gemiddeld zo’n 180 euro op je energierekening. Goed voor het klimaat en fijn voor je portemonnee. Met de energiebox zorgen we dat mensen met makkelijke maatregelen een maximale besparing kunnen boeken.”

De Energiebox010 is vanaf 7 maart tot en met juli gratis af te halen bij 35 verschillende Huizen van de Wijk. Het Rotterdams Milieucentrum (RMC) zal de Energiebox010 ook verspreiden via (openbare) markten en maatschappelijke organisaties zoals kerken, moskeeën, voedselbanken en welzijnspartners die in contact staan met mensen met een laag inkomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.