Ads Top

Nader onderzoek nodig naar overname afvalverwerker AEB door AVR

 

Er is nader onderzoek nodig naar de overname van het Afval Energie Bedrijf Amsterdam (AEB) door AVR Afvalverwerking (AVR). Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat de overname kan leiden tot onder meer hogere prijzen voor afvalverwerking. Het vervolgonderzoek richt zich op de gevolgen voor de verwerking van huishoudelijk afval, bedrijfsafval en licht verontreinigd afval.

Beide afvalverwerkers scheiden afval en verwerken verschillende soorten afval en biomassa. Met de verbranding van afval produceren AVR en AEB elektriciteit en warmte voor bijvoorbeeld stadsverwarming.

De concurrenten zijn een stuk kleiner dan AVR en AEB en kunnen vanwege de kleinere capaciteit er niet makkelijk nieuwe klanten bij hebben.

De overname leidt mogelijk niet alleen tot hogere prijzen, maar ook tot minder kwaliteit en minder innovatie omdat de concurrentie vermindert. Het kan ook leiden tot een minder sterke prikkel om te investeren in duurzaamheid.

Als de bedrijven de overname willen doorzetten, moeten ze een vergunning aanvragen bij de ACM. Daarna gaat de ACM verder met haar onderzoek.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.