Ads Top

Alpha klaar voor aanlanding offshore windvermogen

Hollandse Kust (zuid) Alpha, TenneT's hoogspanningsverbinding voor de offshore windparken Hollandse Kust (zuid) I en II is klaar voor gebruik.

De netbeheerder heeft de installatie en de spanningsvoorziening van de offshore netaansluiting voltooid. Windparkontwikkelaar Vattenfall kan de windturbines nu aansluiten op het transformatorplatform, zodat de stroom kan worden getransporteerd naar het Nederlandse hoogspanningsnet. Als tweede mijlpaal is deze week de topside voor het transformatorplatform Hollandse Kust (zuid) Beta succesvol geïnstalleerd.

De afgelopen jaren heeft aannemer Petrofac gewerkt aan de fabricage van twee High Voltage Alternating Current (HVAC of hoogspanning wisselstroom) transformatorstations - ook wel topsides genoemd. De Alpha en Beta platformen zijn gebouwd op de Drydocks World fabrication yard in Dubai. De Alpha topside werd op zondag 26 december 2021 geïnstalleerd op het jacket in de Noordzee, ongeveer 20 kilometer uit de kust van Den Haag. Zustertopside Beta verliet afgelopen februari de fabricagewerf in Dubai en voer met een transportschip van Boskalis in iets meer dan een maand naar de Alexiahaven op de Maasvlakte, waar het vorige week aankwam.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.