Ads Top

Stadskantoor Alkmaar duurzaam verwarmd

Gemeente Alkmaar stimuleert het verduurzamen van bestaande woningen en gebouwen. Vanaf november 2019 is het Stadskantoor Alkmaar verwarmd door onze duurzame warmte. Er wordt dus geen aardgas meer gebruikt, de warmte is nu volledig groen.

Alle woningen en gebouwen moeten in 2050 aardgasvrij zijn. Dat is een hele opgave. Het betekent dat er gemiddeld 1600 woningen per jaar aangesloten moeten worden op een alternatieve manier van (water)verwarming en koken. In de regio Alkmaar ligt het warmtenet. Dit ondergrondse netwerk bestaat uit goed geïsoleerde leidingen waar warm water doorheen stroomt. Dat warme water, afkomstig van onze bio-energiecentrale, wordt gebruikt om woningen en gebouwen in de directe omgeving te verwarmen en warm-tapwater te leveren. In de regio Alkmaar zijn er al diverse straten, wijken en bedrijven aangesloten op het warmtenet van Alkmaar. Gebouwen en woningen die via het warmtenet energie krijgen, stoten tot 95% minder CO2 uit dan door aardgas verwarmde woningen.

De geleverde warmte volledig groen. Wethouder duurzaamheid Christian Braak en Arjan ten Elshof, directeur HVC, hebben hiervoor samen de knop naar het warmtenet omgezet.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.