Ads Top

Nieuwe warmteleveringsovereenkomst voor Leiden

Vattenfall en Uniper zijn kort voor de kerst tot overeenstemming gekomen over een nieuwe meerjarige warmteleveringsovereenkomst (WLO) voor het Leidse stadsverwarmingsnet. Hierdoor is de Leidse regio ook na 1 januari verzekerd van warmte. De nieuwe WLO was noodzakelijk nadat eerder dit jaar gebleken was dat het alternatief, de zogenaamde Leiding over Oost, niet op tijd klaar zou zijn.

Op dit moment wordt het stadsverwarmingsnet al gevoed door warmte uit de Uniper-energiecentrale in Leiden. Vattenfall heeft een overeenkomst met Warmtebedrijf Rotterdam (WBR) om per 1 Januari 2020 warmte te leveren, maar de geplande WBR-warmteleiding vanuit Rotterdam naar Leiden voor de levering van die warmte is vertraagd. Daarom hebben Uniper en Vattenfall het contract voor de levering van warmte verlengd.

Partijen zijn een contractduur van 6,5 jaar overeengekomen. Uniper zal conform het nieuwe contract de noodzakelijke investeringen uitvoeren zodat Vattenfall de leveringszekerheid van warmte aan haar klanten in de Leidse regio kan garanderen.

Alexander van Ofwegen, directeur Warmte Vattenfall: “Voor ons is altijd het uitgangspunt geweest dat onze klanten in de Leidse regio zeker kunnen zijn dat ze warmte van ons krijgen. Dankzij deze overeenkomst blijft de levering gegarandeerd en hoeft niemand zich zorgen te maken dat Leiden in de kou komt te zitten.”

Ook Hans Schoenmakers, directeur van Uniper Benelux, is blij: “Het nieuwe warmtecontract bleek een heel zware bevalling te zijn, maar ik ben heel blij dat we uiteindelijk toch op tijd en samen met alle betrokkenen tot overeenstemming zijn gekomen. Dat is vooral heel goed nieuws voor onze collega’s die de Uniper-centrale in Leiden 24/7 en 365 dagen per jaar bedienen en onderhouden, maar natuurlijk ook voor alle huishoudens en bedrijven in de Leidse regio die van onze warmteproductie afhankelijk zijn.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.