Ads Top

Energie-Nederland niet gelukkig met afbouw salderingsregeling

Energie-Nederland onderschrijft de noodzaak voor een houdbare, betaalbare en toekomstbestendige nieuwe regeling. Maar de nu gekozen variant kent nogal wat nadelen, onder andere voor de consument. Daarom heeft Energie-Nederland in de internetconsultatie haar zorgen geuit.

De sector heeft bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een alternatieve variant neergelegd: afbouw via belastingvermindering in plaats van afbouw via dalend percentage kWh’s (op volume). Deze variant heeft aanzienlijke voordelen. Allereerst blijft de energienota transparant en inzichtelijk voor de consument; de waardes op de nota blijven overeenkomen met hetgeen op de eigen meter staat. Daarnaast zorgt deze variant ervoor dat de flexmarkt en -diensten al per 2023 worden gestimuleerd. Lokale elektriciteitsnetten worden minder zwaar belast en opties voor lokaal congestiemanagement worden mogelijk. Ook is de Nederlandse overheid per 2023 direct compliant aan Europese regelgeving, waardoor gedwongen aanpassing van de regeling vanuit Europa wordt voorkomen.

De variant van de marktpartijen is zowel goed uitvoerbaar als ook kostenefficiënt. De Belastingdienst wordt ontzien, want leveranciers nemen de uitvoering volledig voor hun rekening.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.