Ads Top

Negen projecten ontvangen subsidie Brabant geeft Energie

De uitkomsten van de 3e subsidieronde ‘Brabant geeft Energie’ zijn bekend. Maar liefst 9 samenwerkingen ontvangen provinciale subsidie voor hun projecten, waarmee zij de Brabantse energietransitie versnellen.

Opgewekt Drimmelen krijgt subsidie voor het opwekken van eigen betaalbare, duurzame energie voor hun inwoners. Het geld wordt ingezet om de gemeenschap te versterken en op een innovatieve manier te verbinden. De komende 2 jaar wordt in iedere dorpskern een aansprekend project gerealiseerd dat de burgers van Drimmelen in beweging brengt voor de energietransitie. Dit heeft als effect dat de beweging van onderop komt en er meer verbinding komt. Zowel verbinding tussen dorpen onderling, tussen boeren en burgers, als tussen gemeente en inwoners.

Stichting Schooldakrevolutie gaat de energietransitie versnellen door scholen in Noord-Brabant te verduurzamen. Met hun aanpak ontzorgen zij schoolbesturen en vergroten ze de bewustwording bij schoolbestuur, leraren en leerlingen.

Een innovatief project dat subsidie ontvangt is het project Sunseeker van VANTOT. Hun duurzame en interactieve (straat)verlichting komt in het Victoriapark in Eindhoven te hangen. Meerdere lichtobjecten die voorzien zijn van een lichtsensor zoeken naar de lichtste plaatsen in het park. Op die manier wordt zoveel mogelijk zonlicht op een efficiënte manier opgevangen. Op deze manier kijken bezoekers ook anders naar (zonne)energie en dat zorgt indirect voor een versnelling van de energietransitie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.