Ads Top

Marine Performance Systems wint Offshore Wind Innovation Challenge 2019

Marine Performance Systems is uitgeroepen tot winnaar van de Offshore Wind Innovation Challenge 2019. Dit bedrijf heeft een oplossing gevonden voor geluidsreductie tijdens het heien van monopiles. Voor een zaal vol geïnteresseerden wist Marine Performance Systems de jury het meest te overtuigen. De drie andere finalisten waren Arc Marine, Witteveen & Bos en Tribosonic. Zij kwamen met oplossingen om een kooiconstructie voor oesters te optimaliseren en om aangedraaide bouten te meten.

Marine Performance Systems is een ingenieursbedrijf dat producten ontwikkelt voor de maritieme industrie. Zij hadden zich ingeschreven op de Van Oord challenge. Van Oord hoopt de geluidsgolven tijdens heien te verminderen door een gecontroleerde drukregeling die de diameter van luchtbellen automatisch kan (bij)sturen. Marine Performance Systems heeft voor de scheepvaartindustrie al oscillatoren ontwikkeld om de wrijving op schepen te verminderen door een bellenlaag aan te brengen tussen de bodem van het schip en het (zee)water. Zij willen deze techniek graag toepasbaar maken voor de installatie van windturbines. Tijdens hun presentatie maakten ze het aannemelijk dat ze door de diameter van de bellen gecontroleerd aan te passen, in alle frequenties het geluid kunnen dempen.

Offshore Wind Innovators organiseert de Offshore Wind Innovation Challenge om start-ups en scale-ups succesvol in contact te brengen met een eerste klant. Daartoe formuleren grote bedrijven uit de offshore windindustrie een probleem waarvoor zij dringend een oplossing zoeken. De finale van deze  editie vond op 9 december plaats in de Oude Bibliotheek in Delft. Voor deze editie hadden Van Oord, Deutsche Wind Technik en de Rijke Noordzee drie zeer uiteenlopende challenges geformuleerd waarop veelbelovende inzendingen kwamen. Samen met Martin Weissmann, community manager van Offshore Wind Innovators, vormden zij de jury.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.