Ads Top

Hogeschool Rotterdam opent daktuin vol zonnepanelen

Door steeds hevigere regenbuien kampt Rotterdam meer en meer met wateroverlast. Na weer een verse hoosbui raakt het riool vaak overbelast. Om de stad een handje te helpen heeft Hogeschool Rotterdam op locaties Museumpark en Academieplein daktuinen laten aanleggen. De vegetatie neemt het regenwater op en voorkomt dat het via een regenpijp richting het riool stroomt.

Wijnand van den Brink, lid van het College van Bestuur, legde de laatste hand aan de groene dakbedekking. “Met 40.000 studenten en 4.000 medewerkers hebben we een grote ‘footprint’ en die willen we ze groen mogelijk maken”, zei hij midden tussen de zonnepanelen. Want op de daktuinen van Museumpark (661) en Academieplein (149) zijn ook nog eens 810 zonnepanelen geplaatst.

Het gaat jaarlijks om de hoeveelheid elektriciteit die te vergelijken is met de hoeveelheid die 72 huishoudens gemiddeld per jaar gebruiken. Hoeveel water er jaarlijks zal worden opgevangen door de daktuinen is lastig te zeggen, zegt Willem Weeda van Wallaard Groenvoorziening. “Het ligt er echt aan hoeveel regen er valt en hoe warm het gemiddeld wordt. Wel is duidelijk dat de in totaal 3100 m2 aan daktuinen 25 liter water kan opvangen per m2. Dat is behoorlijk veel.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.