Ads Top

1.000 keer elektrisch laden in Groningen en Drenthe

Afgelopen week is voor de duizendste keer gebruik gemaakt van een nieuwe openbare autolaadpaal in de provincie Groningen en Drenthe. Sinds het plaatsen van een eerste openbare laadpaal, eind augustus 2019, zijn er 44 extra laadpalen in gebruik genomen. De drie die nu het meest worden gebruikt, staan op de P+R-terreinen van Kardinge (twee) en Hoogkerk.

Autobezitters zonder eigen oprit kunnen een laadpaal voor hun elektrische auto aanvragen via openbaarladen.nl. Ook forenzen die hun elektrische auto op straat moeten parkeren kunnen een laadpaal aanvragen. De laadpaal komt in de straat of iets verderop te staan, altijd op loopafstand van de woning of het bedrijf.

Door het vergroten van het aantal publiek toegankelijke laadpalen stimuleren we de omslag naar elektrisch rijden. Zo maken we het vervoer in onze provincies groener en slimmer. Elektrische auto's dragen bij aan een schone lucht, minder uitstoot van CO2 en minder geluidsoverlast.

In totaal worden in drie jaar 1000 openbare laadpalen - met elk twee laadpunten - geplaatst in Groningen en Drenthe. Allego BV gaat over het beheer en onderhoud en plaatst de palen. De laadpalen worden voorzien van 100 procent duurzame, in Nederland opgewekte energie van Holthausen Clean Energy.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.