Ads Top

Allego geen stroomaanbieder

Oplaadbedrijf Allego manifesteert zich niet als elektriciteitsleverancier. Dat heeft de rechter bepaald in navolging van toezichthouder ACM.

Nuon betichtte Allego van het overtreden van de Elektriciteitswet en is van mening dat Allego oneerlijk concurreert. Maar de rechter heeft geen overtreding van de Elektriciteitswet vastgesteld.

Allego blijft volhouden dat het een Charge Point Operator is die zelf geen elektriciteit levert. Allego heeft een samenwerking met Vandebron, zij verzorgen de elektriciteit. 'We hopen dat Nuon inziet dat de markt voor elektrisch vervoer juist gediend is met samenwerking. Er is nog veel te doen in Nederland.'

Allego voldoet met zijn werkwijze aan de wet. Dat wordt ook bevestigd door de wetgever, de minister van Economische Zaken en de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Allego wil zo snel mogelijk toe naar een situatie in Nederland waarin de e-rijder vrije keuze van energieleverancier aan de laadpaal heeft. De e-rijder bepaalt dan welke energieleverancier de stroom voor zijn of haar auto levert. Een CPO faciliteert de e-rijder dan maximaal en alle energieleveranciers kunnen dan hun diensten aanbieden. Zover zijn we nog niet in ons land en er moet op het gebied van wetgeving en systemen van alles nog worden ingeregeld. In het belang van elektrisch vervoer in Nederland zet Allego hier vol op in, ondanks weerstand van partijen als Nuon die kiezen voor een gesloten systeem waarin afnemers gebonden zijn aan hun laadpalen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.