Ads Top

Provincie start studiegroep voor energiebesparing bij varkenshouders

De provincie Groningen en adviesbureau DLV Advies beginnen vanaf dit najaar een studiegroep 'Energiebesparing voor Groningse varkenshouders'. Samen met de deelnemers wordt gekeken naar hun energieverbruik en naar maatregelen die ze kunnen nemen om energie te besparen. Daarnaast krijgen de deelnemers uitleg over het toepassen van alternatieve energiebronnen en energiebesparende materialen, zoals LED-verlichting. De provincie wil de varkenshouderijsector de komende jaren duurzamer maken.

De studiegroep gaat in de tweede helft van september van start. In oktober en november wordt voor iedere deelnemer een individuele energie-inventarisatie gemaakt. Op deze manier krijgen deelnemers inzicht in hun eigen verbruik per dieren de score ten opzichte van een referentie. Ook krijgt elk bedrijf een energiebesparingsplan. Hierin staat hoe bedrijven praktisch kunnen besparen zonder kosten te maken en hoe ze rendabele investeringen in het bedrijf kunnen doen.

Van november 2016 tot april 2017 organiseren de provincie en DLV Advies een aantal informatiebijeenkomsten over energiebesparing voor varkenshouders. Voorbeelden van onderwerpen die aan bod komen zijn:

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.