Ads Top

Emissiemetingen biofilters bij Attero Wijster

Attero beschikt over diverse afvalverbrandingsinstallaties (Moerdijk en Wijster) en meerdere composteringsinstallaties (o.a. Wijster, Venlo, Maastricht en Wilp). Hiermee is het bedrijf in staat jaarlijks meer dan 3 miljoen ton afval te verwerken. Naast de (half)jaarlijkse emissiemetingen die Tauw al sinds 2009 uitvoert bij de verbrandingslijnen, zijn nu ook de ammoniak- en geurmetingen rondom de biofilters van Attero Wijster (zes keer per jaar) aan Tauw gegund.

Eén van de redenen om Tauw de metingen te gunnen was de positieve ervaring die Attero heeft met onze eerdere rapportages. ‘Als je niet elke rapportage door hoeft te spitten om er fouten uit te halen, scheelt dat een heleboel werk. We hebben goede ervaring met de rapportages die Tauw heeft opgesteld na emissiemetingen aan de verbrandingslijnen’, aldus Koos Bos, Milieucoördinator bij Attero.
Automatisering en standaardisatie
Tauw heeft wat betreft emissiemonitoring de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het automatiseren van de voeding van velddata in rapportages. Uiteraard is dit nog deels mensenwerk, maar omdat er minder getallen overgetypt hoeven te worden, is de kans op fouten kleiner.

Om alle veldgegevens te verzamelen is het softwareprogramma Field Lab Consultancy (FLC) ontwikkeld. Bij de uitwerking worden alle gegevens vanuit FLC automatisch in Excel-sheets geplaatst en kunnen analysegegevens automatisch worden toegevoegd. René Dam, projectcoördinator bij Tauw, vertelt: ‘Als je een rapport kunt genereren dat voor een groot deel gestandaardiseerd is, scheelt dat een hoop tijd. En tijd is natuurlijk geld.’

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.