Ads Top

Actievoerders klimmen over hek van gaslocatie

Actievoerders hebben vandaag op de gaswinningslocatie van de NAM spandoeken uitgerold. Ze protesteerden tegen het nieuwe gasbesluit van minister Kamp. In dit besluit wordt de gaswinning voor de komende vijf jaar vastgelegd op het onveilige niveau van 24 miljard kuub per jaar.

Een groep van twintig Groningers en actievoerders van Milieudefensienzijn met ladders over het hek van de NAM-locatie geklommen. Op hun spandoeken staat de slogan: ‘Samen gas terug’. Zij vinden dat de gaskraan veel sneller en veel verder dicht moet, zodat de aardbevingen afnemen en Nederland zo snel mogelijk fossielvrij wordt.

Na ruim twee uur heeft de politie de actievoerders van het terrein gesleept. Hierbij zijn geen arrestaties verricht. Deze actie is een opmaat naar meer protest, zoals de actie ‘Laat de NAM beven’ op 24 september 2016 bij het NAM hoofdkantoor in Assen. De Coalitie Gasverzet Groningen organiseert een protest waarbij aanwezigen massaal zullen springen, om zo een aardbeving te veroorzaken en de NAM laten voelen wat veel Groningers al jaren meemaken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.